Koktélruhák

koktelruhakA koktélruhák nagyszerűsége pont egyszerűségében van. A fazon általában az egyszerű vonalakat követi, a színek pont ezért változatosak lehetnek. Ugyanaz a fazon más színben teljesen más hangulatot sugároz. Egyszerű nagyszerűsége az is, hogy sok mindennel fel lehet dobni, elég egy kendő, vagy egy jellegzetes nyaklánc, esetleg öv. A koktélruhák ismét nagy divatjukat élik, ugyanaz a stílus, mint régen, csak a mai korhoz alakítva. Már nem csak jellegzetes alkalmakkor viselhetünk koktélruhát, egyre több laza fazonú darabot látni az utcákon vagy munkahelyeken is. Véleményem szerint ez azt fogja eredményezni, hogy a koktélruhák szépen lassan megint ki fognak menni a divatból. Mert amint egy ruha a „tömegeknél” is népszerű lesz, a mindennapi használatban úgy elveszíti egyediségét. És először a márkás ruhákat viselők fognak váltani, majd ezt követve az olcsóbb darabok is változni fognak. Ez mindig így van a divatban. Természetesen vannak olyan örök klasszikus koktélruhák, amik sosem mennek ki a divatból, de ezek használata ismét a jellemző alkalmakra fog korlátozódni.

Kicsi fekete koktélruhák

Jellemzően ezek  a darabok, amik a legelemibb koktélruhák. Biztos vagyok benne, hogy ez sosem fog kimenni a divatból. Az első igazi koktélruha is ilyen darab volt, a ruhát Coco Chanel tervezte, és gyorsan közkedveltté vált a partikat látogató hölgyek körében. A koktélruhákat napjainkban leginkább olyan rendezvényeken viselik, amik alkalmiak, de nem túl formálisak, ilyenek az esküvő, szilveszter, szülinapi parti, vagy egy munkahelyi összejövetel. Ezt a kis fekete koktélruhát rengeteg stílusban lehet látni a különböző partikon. Színe miatt már eleve kedvez az összes féle alakú nőnek, de, ha ezt még megdobják egy az alakhoz passzoló, azt korrigáló fazonnal akkor mindenki számára tökéletes viselet. Nézzük, milyen stílusokban találkozhatunk, ezzel az impozáns darabbal;

  1. koktelruhak-koktelruhaRomantikus: a romantikus stílusú koktélruhák általában egy masnival, egy nagyobb virággal vagy fodrokkal szokták díszíteni. Az ilyen stílusú ruhák, hiába rövidek, anyagukban a könnyedséget tükrözik így lágy esésűek. Általában a mell alatti résznél szorosabbak és a ruha onnan hull alá. Így a hangulata mellett, ajánlott azoknak a nőknek, akik csípőjüket szélesnek érzik.
  2. Visszafogottan elegáns: a koktélruha stílusát leginkább úgy lehetne jellemezni, hogy kik azok, akik viselik. Ezt a stílust, mintha az üzletasszonyokra szabták volna. Komoly, elegáns, tekintélyt parancsoló hatással bírnak az ilyen koktélruhák. Az ilyen ruhák általában inkább testhez simulóak, így azoknak ajánlott, akik meg vannak békélve alakjukkal. Az ilyen darabok szabása kicsit konzervatív beütésű, de igazából nem ez a legjobb jellemző, hanem egyszerűen visszafogottak.
  3. Laza koktélruhák: ez a darab azoknak ajánlott, akik nem érzik jól magukat a nagyon elegáns stílusú koktélruhákban, ettől függetlenül a ruha még így is elegáns. Azokon mutat igazán jól, akik minden körülmények közt tudnak nők lenni. Ezek a darabok lazaságuk miatt a fiatalabb korosztálynak ajánlottak, ha egy stílushoz kellene kötni, akkor az a Charleston lehetne. Könnyedséget és üdeséget sugároz a könnyű esésű díszítőelemek miatt.
  4. Klasszikus stílusú: ezek a koktélruhák általában a derék résznél szorosak, napjaink darabjai övvel vannak meghúzva. Egyszerű fazon jellemzi az ilyen stílusú koktélruhát. A díszítőelemek pont ezért nem jellemzőek. Nyakkivágása általában visszafogott, hossza leginkább térd fölé ér.
  5. A legdivatosabb koktélruhák: ez a stílus mindig az adott időszak elemeivel pompázik. Napjainkban a pánt nélküli felsőrész hódít, illetve az íves alsó rész. Az ilyen stílusú darabok sokféle alakon jól mutatnak, mivel egy-egy kisebb változtatás, nagyobb változást eredményez, mindenki a saját igényeinek megfelelően alakíthatja az ilyen darabokat. A koktélruhák kiválasztásánál leginkább a rövid, tömör lábú nőknek kell résen lenniük, a láb rövidségét ugyanis könnyen kompenzálhatják egy megfelelő szabású koktélruhával.