Koktélruhák olcsón

koktelruhak-olcsonSokunknak nagyobb anyagi leterheltséget okoz, egy koktélruha megvásárlása mondjuk egy nyári esküvőre. Mindenki egyedi darabot szeretne, olyat, ami a leginkább tetszik és a legjobban áll. És persze a kiegészítők is a helyükön legyenek. Egy ilyen szett összeállítása valóban költségesebb kihívás. De úgy gondolom, nem kell megijedni, mivel ma már rengeteg alternatív megoldás van arra, hogy az elképzelt koktélruhák olcsón szerezhessük be. Az ár mellett azonban van pár szempont, amit nem szabad háttérbe szorítani. Ezek pedig azok, hogy a koktélruha tetsszen, ha nem tetszik a kiválasztott darab, hiába jutottunk a koktélruhákhoz olcsón nem fogjuk élvezni a benne töltött perceket. Ha a koktélruhát olcsón szerezzük be, de az nem passzol alakunkhoz ugyanott vagyunk. Vannak tehát tényezők, amiket nem szabad az olcsóság mögé tenni. És van, amit nem szabad az ár elé helyezni, úgy vélem a márka olyan dolog, mait csak kevesen élvezhetnek nyugodtan. Egy szűkösebb anyagi helyzetű nőnek a márkát mellékelnie kell, mert a márka árából meg lehet vásárolni a kiegészítőket. És, ha koktélruhát vásárolunk, ezek elengedhetetlen alapkellékek. Mint már említettem sok alternatíva van a koktélruhák olcsón történő beszerzésére, a legolcsóbbak a következők.

  1. Kölcsönzés: na, pont ez az, amellyel az összes lehetőség közül nem minden esetben a legeredményesebb a koktélruhák olcsón történő beszerzése. Ez az alternatíva azoknak ajánlott, akik fanatikusai a márkának, viszont anyagilag nem tudják maguknak megengedni. Az ő esetükben a márkás koktélruhához olcsóbban juthatnak a kölcsönzéssel. Személyes véleményem szerint, azonban a kölcsönzés nem feltétlenül éri meg. Ha egy estélyi ruháról van szó, egyértelműen okos ötlet a kölcsönzés. De egy eleve olcsóbb darabnál, amit ráadásul többször lehet kihasználni, a kölcsönzés nem gazdaságos. Ugyanannyiért veszünk meg egy márkátlan koktélruhát, mint amennyiért kölcsönzünk egy márkásat.
  2. Varratás: a koktélruhák olcsón ebben az esetben a varrónőtől és a felhasznált anyag mennyiségétől függ, valamint a ruha bonyolultságától. Azokat a koktélruhákat olcsó megvarratni, amelyek egyszerű szabásúak, és egyediségüket csak apró nüánszok adják. Ha egy ruhával nagyon sok munka van, már nem biztos, hogy megéri a varratás. Legjobban akkor járunk, ha meg tudjuk magunknak varrni a ruhát, vagy van egy ismerősünk, aki képes rá. Az ismertebb varrónők általában nagyon magas összegekért dolgoznak.
  3. Nem minden eseményre engedhetjük meg, hogy a koktélruhák olcsón vásároljuk valamelyik névtelen butikban. De ami nem exkluzív esemény, oda nyugodtan megtehetjük, senki sem fogja észrevenni a trükköt. A koktélruhák olcsóságát, ha nagyon zavar és van rá lehetőségünk, kompenzálhatjuk a kiegészítőkkel. Ezt nem úgy értem, hogy a kiegészítők drágák legyenek, hanem, hogy szépek.
  4. A koktélruhához legolcsóbban használtan juthatunk. Itt nem szabad rögtön megijedni és teljesen elutasítónak lenni, mert egy esélyt szűkösebb anyagi körülmények között ez a lehetőség is megérdemel. A koktélruhákat nem nap, mint nap használjuk, így hiába használt nem feltétlenül, sőt valószínűleg nem kopott. Turkálókban is szét lehet nézni, de nem ez a legjobb lehetőség. Sokkal hatékonyabb, ha a neten böngészünk a különböző vásárlói oldalakon koktélruhák olcsón címszó alatt. Biztos vagyok benne, hogy itt nagyobb választékból válogathatunk, persze azt is tudom, hogy így nincs lehetőségünk felpróbálni, szóval ez az alternatíva azoknak a legbiztosabb, akik nagyon szép alakkal rendelkeznek, amihez bármit viselhetnek.

koktelruhak-olcson