Koktélruhák esküvőre

koktelruhak-eskuvoreA koktélruhák esküvőre viselhetők leggyakrabban és legváltozatosabban. Az, hogy milyen esküvői koktélruhát viselünk több tényezőtől is függ. Leginkább az befolyásolja viseletünket, hogy a szertartást milyen évszakban tartják, általában tavasszal és nyáron házasodnak a legtöbben, amikor jó idő van, de vannak párok, akik nem tudnak, vagy akarnak várni és a lehető leghamarabb akarják kimondani a boldogítót, ez könnyen történhet rosszabb időben is. Koktélruhák esküvőre minden időszakban viselhetünk, csak kicsit más lesz a ruha jellege és más kiegészítő kapnak hangsúlyt. A nyári esküvői koktélruhák és a téliek teljesen más jellegűek, de erről majd később. Az esküvői koktélruha jellege függ attól is, hogy milyen típusú a ceremónia. Egyre divatosabb egyedi, extrém körülmények között házasodni, a különböző alkalmak viszont viseletben is különböző ruhákat igényelnek. Ezeket az igényeket általában előre tudatják a vendégsereggel, szóval aggodalomra semmi ok.

Nyári koktélruhák esküvőre

koktelruhak-eskuvoreA nyár pezsdítő hatású, üde évszak. Ilyenkor sokkal többen házasodnak, sokkal többféle lehetőség van az esküvői ceremóniák megtartására. Egyre divatosabb szokás, hogy a házasságkötés megünneplését garden parti keretében tarják. Ebben az esetben a legszélesebb a koktélruhák esküvőre szánt tárháza. Ilyenkor a ruhák anyagukban is könnyedebbek és a szabásuk is lágyabb. A minták és a színek elevenebbek. A nyári koktélruhák esküvőre nem a legünnepélyesebb darabok, de a megfelelő kiegészítőkkel könnyen azzá varázsolhatóak. Nyáron általában elegánsan, de a ruhához passzolóan díszített szandállal vagy papuccsal viseljük a ruhát. A koktélruhák esküvőre több szempontból is ideális választás. Egyszer ideális, mert elegáns, kényelmes, nőies viselet tud lenni egyszerre, másrészt úgy teszi a nőt széppé, hogy közben nem tereli el a figyelmet a menyasszony szépségéről. Az esküvőkön ez egy kimondatlan szabály, nem szabad túlöltözni a menyasszonyt. A nyári esküvőkön viselt koktélruháknál nagy divat mostanában a pánt nélküliség. Ezekhez a darabokhoz nagyon jól mutat egy szép nyaklánc.

Téli koktélruhák esküvőre

Télen ritkábban tartanak esküvői ceremóniákat, így ebben az évszakban inkább munkahelyi összejövetelekre, Karácsonykor vagy Szilveszterkor viselhetünk koktélruhát. Ha mégis ebben az időszakban vagyunk hivatalosak egy esküvőre, akkor sem kell kétségbe esni, mert a koktélruhák esküvőre ebben az évszakban is optimális választás. A hidegebb időszakban viselt koktélruhák esküvőre és más alkalmakra is eltérő jellemzőkkel bírnak, mint a nyári darabok. Anyagukban vastagabbak, a szandál helyett a cipő kerül előtérbe, a csizma legyen akármilyen elegáns nem tud úgy összhangba kerülni a ruhával. Ebben az időszakban az esküvői koktélruhák legfontosabb és a figyelmet leginkább felhívó kiegészítője a harisnya. Minden időszaknak meg van a maga harisnya divatja, ezt és a ruha stílusát, valamint színét figyelembe véve kell a harisnyát kiválasztani. Itt is figyelni kell arra, hogy, ha a ruha kihívóbb, a harisnya visszafogottabb legyen. A koktélruhák esküvőre ebben az időszakban boleróval egészülnek ki, ha nem eleve hosszú ujjúak.

Akár hidegebb, akár melegebb időszakra akarunk koktélruhát esküvőre beszerezni nincs nehéz dolgunk. A legtöbb esküvői ruhaszalonban nem csak menyasszonyi ruhákat vásárolhatunk, hanem alkalmi ruhákat, koktélruhákat is. Az ilyen szalonokban sokszor külön kollekciók vannak az örömanyának, és a várandós vendégeknek is. A koktélruhák esküvőre szánt használata mellett annak kiegészítőit is megvásárolhatjuk a legtöbb ilyen ruhaszalonban. Ez jó, mert nem kell sokat szaladgálnunk, és mert a kiegészítők és a ruha így biztosan harmonizálni fognak.