Koktélruhák 2011

koktelruhak-2011Nehéz a divattrendeket évekre lebontani, hiszen mindig vannak átfedések, és vannak olyan stílusjegyek, amik kisebb-nagyobb átalakítások mellett hosszabb időn keresztül uralkodóak tudnak maradni. A koktélruhák  2011 darabjait változatosságuk miatt nehéz áttekinthetően rendszerezni. A koktélruháknál általában és a koktélruhák 2011 előfordulásánál pedig már különösen jellemzővé válik az, hogy semmi sem megy ki a divatból. A koktélruhák külön világot alkotnak, mindig érződik az általános öltözködésben uralkodó stílusok hatása, de ez mellett mégis mindig divatosak maradnak a klasszikus vonalak is. A koktélruhák 2011-es „világára” az a legjellemzőbb, hogy bármit felvehetünk, mindent mindennel szinte, bármilyen kombinációban, bármilyen átalakításban, egyszerűen nincsenek határok, az egyetlen szabály, amit be kell tartani, az az, hogy az ízlésesség határán belül maradjunk. A divat világát, ha kimondjuk, ha nem mindig a felsőbb körökbe tartozó emberek viszik előre és ők húzzák maguk után az egész rendszert. Ez a ruhák minden területén így van, minden újabb divathóbortnál. Ezen nem is szabad meglepődni, az egyszerű ok a következő. A felsőbb, tehetősebb réteg képviselői, akarva vagy akaratlanul, de el akarnak különülni, hovatartozásukat ki akarják fejezni. Ez az öltözködésükön a legszembetűnőbb. Amikor megjelenik egy újabb trend először nagyon drága, pont ezért csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak, ahogy náluk elterjed, az árakból engednek és így kevésbé tehetősek majd az egészen kevés pénzből élők is megvehetik az adott darabot, és az már nem egyedi és kirívó. Elterjedt, populárissá vált, nem vonz magával semmilyen státusszimbólumot. És ekkor egy újabb darabbal indul az egész előröl. A koktélruhák 2011 és az akármilyen más jellegű viselet szempontjából is ez a helyzet és valószínűleg mindig ez is lesz.

A legmeghatározóbb stílusjegyek a 2011-es koktélruháknál

koktelruhak-2011A koktélruhák divatvilága nincs annyira a köztudatban, mert viselésük nem jellemző egyformán mindenkire, és akik viselik azok is csak alkalmanként. Talán ez is az oka annak, hogy a koktélruhák divatvilága mintha lassabban változna. Ha végignézünk koktélruhák 2011 kínálata, egyszerre olyan, mintha a legújabb divatbemutatójukon lennénk, és mintha időt utaznánk. Az köztudott, hogy a divat időszakos kisebb változtatásokkal, de ismétli magát, ám a koktélruhák nem ismétlik magukat, hanem ugyanazok a darabok maradnak bent kisebb átalakítással. Ez valószínűleg azért is van, mert szabásuk csak meghatározott keretek között mozog, ami elhagyja ezeket az már nem biztos, hogy koktélruhának számít.

A koktélruháknál mindig a színvilág az, ami leginkább az aktuális divatot követi, a 2011-es koktélruháknál még érződik a nem is olyan régen nagyon kedvelt lila szín hatása, különböző árnyalatokban. A fekete örök divat ez a koktélruhák 2011 divatjánál sincs másként. Általában azt lehet elmondani, hogy a 2011-es koktélruháknál a karakteres színek dominálnak, lehet az kék vagy zöld, vagy sárga, az a lényeg, hogy a ruha színvilága határozott legyen. A szabás szempontjából a legjobban a koktélruhák 2011-es kollekciójánál, az ujjatlan, pántnélküli és egyenes fazonú felső rész hódít. Ez nagyon domináns a koktélruháknál. Nagyon sok tervező úgy készíti el ruháit, hogy ugyanabból a darabból több típusút képzel el, így mindenki a számára legjobbat választhatja ki. Ezek eltérhetnek színben, a szoknya szabásában és hosszában.

A koktélruhák 2011 újdonsága hódít a kockás minta alkalmazása. A párducmintát és a pöttyöket, már korában is alkalmazták, de azok még most sem terjedtek el igazán. Az ilyen igazán egyedi és újító daraboknak több idő kell, de általános viseletté csak ritkán válnak.