Koktélruhák kiegészítői

koktelruhakA kiegészítők nagyon fontosak akár a koktélruhák darabjaira, akár nagyestélyire, akár buli viseletről van szó. Minden esetben feldobják a ruhát, de csak akkor, ha jól vannak összeválogatva. Alapvető, hogy a különböző kiegészítők és a ruha harmonizáljanak. Harmonizálhatnak színben vagy stílusban, vagy mindkettőben. De ugyanakkor arra is ügyelni kell, hogy ne legyünk túl egyszínűek. Ha egy fekete koktélruhát viselünk egy temetésre alap, hogy egyszerű fekete cipőt és táskát veszünk hozzá, de egy szülinapi partin már túl gyászos lenne ez a viselet, ide sokkal jobb egy más színű cipővel és egy ugyanolyan színű retiküllel feldobni a ruhát. Arra ügyeljünk, hogy a cipő és a táska/retikül egyforma színűek legyenek, ez keretet ad a viseletünknek. A kiegészítőkkel azonban óvatosan kell bánni, mert a túl sok nem esztétikus, ne akarjunk pávák lenni, ez a legjellemzőbben az ékszereknél szokott gondot okozni. Viszont a másik véglet sem ideális, azaz, ha van egy nagyon szép koktélruhánk és mellé semmilyen kiegészítőt sem viselünk, akkor fél munkát végzünk, olyan, mintha nem lett volna időnk elkészülni. Persze a ruha önmagában is csodálatos, de jobb, ha legalább kicsit díszítjük. Nézzük a leghangsúlyosabb kiegészítőket.

Cipő

A lábbeli minden stílusú ruhánál fontos kiegészítő, meghatározó eleme viseletünknek, de a koktélruhák esetében, már csak azok hosszából fakadóan is különösen hangsúlyos. A rövidség miatt a cipő főszerepet kap. A legfontosabb talán, hogy színben passzoljon a koktélruhák darabjaihoz és ahogy már fentebb is említettem a retikülhöz. A szín mellett fontos odafigyelni a lábbeli és a koktélruha stílusharmóniájára. Megpróbálom példával szemléltetni, hogy mire gondolok pontosan. Ha mondjuk egy romantikus hangulatú, lágy esésű, könnyed koktélruhát viselünk, diszharmonikusan hat mellé egy vastag talpú, tömör cipő. Sokkal ideálisabb egy olyan magas sarkú, aminél egy vékony pánt veszi körbe bokánkat. Persze tudom azt is, hogy a mai divattrendek sokszor direkt a diszharmóniára törekednek.

Táska

A táska elengedhetetlen a női öltözékhez. A koktélruhák esetében leginkább a retikülök passzolnak. Egy pci ruha furcsán mutat egy nagy táskával. A táskánál ugyanazt tudom hangsúlyozni, mint a cipőnél. A színre, a stílusra és a cipőre kell odafigyelni. Nagyon széles választékban válogathatunk a retikülök között. Ha egyszerűbb stílusú koktélruhák viseletét részesítjük előnyben, bátran választhatunk egy figyelemfelkeltő retikült. Viszont, ha a ruhánk már önmagában is kirívó ajánlottabb egy egyszerűbb retikült választani, mert a kettő együtt könnyen lehet túl sok. Ha retikült választunk és a gazdasági szempontokat is figyelembe akarjuk venni, mindenképpen egy színű retikült vásároljunk, lehetőleg fekete vagy valamilyen sötétebb tónusban, mivel ezt több ruhához is bátran viselhetjük a későbbiekben.

Frizura

koktelruhak-koktelruhaLehet, hogy elsőre furcsán hangzik, hogy a hajkoronát is ide sorolom, de nagyon fontos, hogy frizuránk és a koktélruhák stílusa harmonizáljon. Ha egy elegáns koktélruhát viselünk, akkor úgy jobb, ha a frizuránkat is elegánsra csináltatjuk, az elegáns ruhához ez jobban passzol, mint a kócos, mellőzött hajviselet. Ha ruhánk laza stílusú, akkor pedig pont a nagyon elegánsra csinált hajkorona az, ami ellentmondásos. A haj lehet kontyban, lehet leengedve, egyenesen vagy göndörön. Nyilvánvaló, hogy ez arcformánktól és a hajunk hosszúságától is függ. De fontos, hogy frizura stílusban passzoljon a ruhához és egyéniségünkhöz is.

Ékszer

Az elegánsabb koktélruhák darabjaihoz dukálnak az elegánsabb ékszerek. A ruha jellege határozza meg, hogy melyik darabok az optimálisak. Egy ujjatlan koktélruhához jól mutat egy szép nyaklánc, de, ha a nyaklánc hangsúlyos, ne viseljünk hozzá nagy fülbevalót. Fontos szempont a mértékletesség.

Címkék: , , ,

Comments are closed.